Linkek a témában:
Nyárvégi szilvázós
A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy szilvafáról akár 30 kilónyi gyümölcs szüretelhető, fejenként mintegy 6-7 kilót fogyasztunk belőle évente.
Ringló, a szegény rokon
A szilva nyári megjelenésével szinte egy időben a piacokon feltűnik a ringló is. A sárga, zöld vagy sötét héjú csonthéjas gyümölcs ázsiója közel nem olyan nagy, mint a szilváé, holott a ringlóból is igen finom desszertek készíthetőek.
Szilva: a gyümölcs, ami piros, amikor zöld
Miért jó? Hogyan fogyasszuk? Tippek, tanácsok, érdekességek a szilváról
Szilvát az asztalra
Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk.
A szerény szilva
A Kárpát-medence legelterjedtebb gyümölcsfaja a szilva. Házak táján, kertekben, szőlő között, szórványban, a Tisza árterében és rendezett ültetvényekben terem ez a gyümölcs, amelyet igénytelennek szoktak nevezni, de nem az, csupán szerény és türelmes. - Bálint Gazda
A szilva nem csak lekvárnak kitűnő
Hazánkban az egyik legismertebb és legelterjedtebb gyümölcse a szilva. A szilvafák az ország gyümölcsállományának a két harmadát teszik ki, szinte minden embere két szilvafa jut.